Gebruikersnaam:Paswoord:Blijf ingelogd:

Login

Terug naar overzicht
JUNIDAG 2016
Programma:
IDENTITEIT

Iedereen is steeds op zoek naar zichzelf, naar zichzelf t.o.v. de ander en naar zijn plaats in de wereld. De stelling 'wat geldt voor de cliënt, geldt ook voor de therapeut' is hier zeker van toepassing.
Op deze junidag willen we dit thema vanuit deze twee invalshoeken belichten. 

De identiteit van de cliënt is een existentieel thema dat zowel in de psychotherapie als in de counseling aan de orde is. cliënten stellen vaak vragen zoals Wie ben ik? Hoe kan ik worden wie ik echt ben? Wat wil ik? Wat is mijn plaats in de wereld? Hoe kan ik alle rollen die ik vervul op elkaar afstemmen? De vraag voor ons als psychotherapeut of als counselor is hoe we dit het best kunnen ondersteunen. Wat heeft de cliënt nodig?

In de actuele politieke situatie (erkenning van psychotherapie) worden alle hulpverleners meer dan ooit geconfronteerd met vragen over identiteit: wie ben je als psychotherapeut en hoe vrij ben je hier in? Wat is het verschil met counseling? Wat is het verschil tussen de verschillende stroming? Erkenning brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe gaan we hier mee om?

PROGRAMMA

9u00 - 9u30 Onthaal met koffie
9u30 - 9u45 Verwelkoming
9u45 - 10u30 Plenaire lezing 'Onderweg naar mezelf' - Frank Wouters 
ervaringsdeskundige
10u30 - 11u00 Pauze
11u00 - 12u00 Debat: de identiteit van de psychotherapeut - Greet Vanaerschot 
moderator
12u00 - 13u30 Middagpauze met broodjes
13u30 - 14u45 Workshops A-B-C-D-E-F
14u45 - 15u15 Pauze
15u15 - 16u30 Workshops A-B-C-G-H-I
16u30 Afsluitend woord met receptie

WORKSHOPS
A. Identiteitsontwikkeling op vier niveaus - Árpi Süle
  (klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut en supervisor, werkzaam in CGG Brussel Zuid als individueel, relatie- en groepstherapeut)
B.  'Groepsidentiteit', over de invloed van een fascinerend fenomeen - Luk Peeters
(gestalttherapeut, -supervisor en -opleider, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut met specialisaties in existentiële - en groepstherapie en adventure therapy, werkzaam als zelfstandig procesbegeleider met een grote variëteit van teams, verbond als opleider aan Focus on Emotion)
C.  "De verbrokkelde weg naar identiteit: het verdeelde zelf of hoe dissociatie de weg naar het verbrokkelde zelf kan belemmeren en gestolde zelfverhalen tot symptomatologie leiden." - Gina Devos
(psychologe, experiëntieel psychotherapeut, existentieel en narratief therapeut, EMDR therapeut, EFT therapeut in opleiding, supervisor, werkzaam in privépraktijk Agora in Antwerpen)
D.  Je focussend verbinden met 9 levensgebieden: op weg naar meer eigenheid - Tine Swyngedouw
(klinisch psychologe, experiëntieel psychotherapeut, werkzaam in privépraktijk in Kessel-Lo, focustrainer en focuscoördinator voor volwassenen en kinderen, voorzitster Focus Vlaanderen)
E.  Radio Hoop - een (vertel)kunst project - Katrin Lohmann
(actrice, gediplomeerd psychodramatherapeut, EFT therapeut, werkzaam in het professionele podium en TV-circuit en in de psychiatrische vleugel van de gevangenis van Antwerpen, geeft les aan de opleiding dramatherapie in Berlijn, extern stagebegeleider Artevelde Hogeschool Gent)
F.  Zoekend naar een goede, gezonde identiteit. De uitdaging van de volwassenen van morgen - Karen Roose
(klinisch psycholoog, cliëntgericht en ontwikkelingskinder- en jeugdtherapeut, werkzaam in psychiatrisch centrum Caritas, afdeling  JOVO)
G.  Ontwikkeling van 'identiteit/persoonlijk interpretatiekader' als begeleider, counselor en psychotherapeut vanuit het experiëntiële gedachtengoed - Karel Binon
(pedagoog, psychotherapeut/counselor, aspirant-supervisor Counseling, staflid counseloropleiding van Focus on Emotion, projectleider opleiding beginnende schoolleiders basisonderwijs Katholiek Onderwijs Vlaanderen)
H. Herstel-identiteit - Ann Callebert
(psychologe-psychotherapeut, ervaringsdeskundige Herstelvisie)
I. Het stimuleren van de identiteitsontwikkeling bij een adolescent met behulp van psychodrama - Jella govaerts
(orthopedagoog, experiëntieel en ontwikkelingsgericht psychotherapeut, werkzaam als supervisor in MFC Remi Quadens te Brasschaat en als psychotherapeut in zelfstandige praktijk, externe supervisor aan de postgraduaatopleiding in de psychotherapie van UA)

Klik hier voor de folder (wordt later nog toegevoegd)

Kostprijs
Belangstellenden in Opleiding  95 €
Leden en belangstellenden VVCEPC 105 €
Niet-leden 120 €
Annulatiekosten 25 €

Inschrijven
U kan inschrijven tot 27 mei 2016 door onderaan deze pagina op 'Schrijf online in' te klikken. Leden en belangstellenden VVCEPC schrijven in als 'lid', belangstellenden in opleiding als 'in opleiding'. Om aan het leden- of opleidingstarief te kunnen inschrijven, moet je je inloggegevens gebruiken.
Er zijn twee workshopmomenten. Vergeet niet om je keuze aan de klikken voor een workshop uit de eerste ronde (workshops A, B, C, D, E, F om 13.30u-14.45u) en een workshop uit de tweede ronde ( workshops A, B, C, G, H, I om 15.15u-16.30u). Na inschrijving ontvang je automatisch een betalingsuitnodiging. Gelieve bij betaling de gestructureerde mededeling te vermelden die op de uitnodiging vermeld staat. Je inschrijving is pas definitief na betaling. Indien voor 30 mei de betaling niet in orde is, vervalt je inschrijving automatisch.

Ben je ingeschreven maar dien je toch te annuleren, dan kan dit tot 27 mei 2016, mits een administratieve kost van 25€.

Accreditatie werd aangevraagd

Locatie
De junidag vindt dit jaar plaats in het Provinciehuis, Provincieplein 1 te Leuven.
Routebeschrijving:
OPENBAAR VERVOER
Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein
AUTO
Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis. 
GPS
Om de route te laten uitstippelen door uw routeplanner/GPS voer je best als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in en niet "Provincieplein 1"
Download documenten:
abstract Ann Callebert
abstract Jella Govaerts
abstract Gina Devos
abstract Karel Binon
abstract Karen Roose
abstract Katrin Lohmann
abstract Luk Peeters
abstract Árpi Süle
abstract Tine Swyngedouw
Voor bijkomende informatie en vragen:
secretariaat@vvcepc.be