Gebruikersnaam:Paswoord:Blijf ingelogd:

Login

Terug naar overzicht
Avonden met Rogers (KU Leuven)
op 21/4/2020
Programma:

Beste collega’s en studenten,

 

Met heel veel enthousiasme nodigen we je graag uit op de eerste editie van onze Avonden met Rogers” aan de KU Leuven!

 

Carl Rogers – de grondlegger van de cliëntgerichte psychotherapie en pionier van de ruimere humanistisch en existentiële psychologie – was in mei 1966 te gast aan KU Leuven. Hij gaf er niet enkel de drukbijgewoonde lezing “Some personal learnings about interpersonal relationships” in de Grote Aula; hij was ook te gast bij het toenmalige cliëntgerichte Counseling Centrum onder leiding van Jan Rombouts. Sindsdien kreeg KU Leuven regelmatig gasten van de cliëntgerichte benadering op voor langere tijd over de vloer, zoals Eugene Gendlin, Leslie Greenberg, Robert Elliott, Garry Prouty, Ladislav Timulak, en vele anderen.

In de loop van deze jaren werden er talloze opnames gemaakt en ook verzameld – van filmrollen over bandopnames tot en met voorhistorische video’s.  Het gaat telkens om origineel materiaal dat niet op het internet te vinden is. We maken er momenteel een punt van om dit materiaal te digitaliseren. In onze Avonden met Rogers willen we dit unieke archief niet enkel ontsluiten; we willen er ook mee in dialoog gaan.

 

Op dinsdag 21 april om 20.00u in PraxisP (KU Leuven) gaan we van start met Carl Rogers zelf. In 1970 duikt Carl Rogers de audio studio in en verdiept zich gedurende 10 afleveringen in de existentiële thema’s van zijn tijd. Deze opnames herontdekten we per toeval doorheen onze speurtocht in ons cliëntgericht archief. Graag houden we op deze eerste avond met Carl Rogers de thema’s The goals of life en The lonely person voor het licht. Zijn Rogers antwoorden op deze herkenbare thema’s nog steeds actueel, en hoe kijken wij naar deze uitdagingen bij onszelf en onze cliënten? Wij nodigen je graag uit om samen te luisteren en in dialoog te gaan.

 

Omwille van het dialogisch karakter is het aantal deelnemers aan deze avond beperkt. Inkom is 5 euro, en graag inschrijven via deze link:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdePgxkHhmoyVQky2SCTte09EUjWkhyUlOcvQfgldE6txgDUA/viewform?usp=sf_link

 

 

Hopelijk mogen we je verwelkomen in PraxisP (Leopold Vanderkelenstraat 32, 3000 Leuven, lokaal 00.44)!