Gebruikersnaam:Paswoord:Blijf ingelogd:

Login

Richtlijnen tijdens de Coronacrisis
Beste leden en belangstellenden,

De drastische maatregelen die onze regering donderdagavond heeft afgekondigd ter indijking van het coronavirus dat onze ganse maatschappij treft en vooral ouderen en verzwakte mensen bedreigt, heeft ook een impact op het dagdagelijkse werk van psychologen, orthopedagogen, psychotherapeuten en counselors.
Onze collega's van VVKP hebben in samenspraak met hun Waalse collega's en de Psychologencommissie een aantal richtlijnen uitgewerkt voor psychologen, maar deze zijn zeker ook toepasbaar voor niet-psychologen die op zelfstandige basis werken. Via deze link kan U deze richtlijnen nalezen : https://vvkp.be/update-coronavirus-covid-19-implicaties-en-rol-voor-de-praktijk-van-psychologen
Gelieve deze richtlijnen ter harte te nemen, in zoverre dit mogelijk is. Voor leden en belangstellenden die in loondienst werken, verwijzen we graag naar de richtlijnen die werden voorgeschreven door hun werkgever.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft ook een affiche gemaakt met richtlijnen omtrent hygiëne die je in de wachtruimte kunt ophangen (hoewel ondertussen wordt aangeraden om zo veel mogelijk het gebruik van wachtkamers te vermijden):

We willen ter herinnering ook nog de algemene richtlijnen herhalen die voor ieder van ons van toepassing zijn :
  • was regelmatig je handen (minstens 30 sec onder stromend water en met gewone zeep)
  • geef geen handen of kus niemand
  • blijf thuis indien je je ziek voelt of griepsymptomen vertoont
  • bel eerst je huisarts indien je je ziek voelt en ga zeker niet in de wachtzaal zitten
  • vermijd plekken waar veel mensen vertoeven en stel feestjes of andere bijeenkomsten zoveel mogelijk uit
  • gebruik het openbaar vervoer alleen indien het niet anders kan
We begrijpen dat dit uitzonderlijke omstandigheden zijn, waar niemand van ons ervaring mee heeft. Het brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor ons als maatschappij en de psychologische impact hiervan zal nog moeten blijken. Dat is helaas niet iets wat we kunnen berekenen. We willen daarom iedereen oproepen om zijn/haar verantwoordelijkheid hierin op te nemen en de kalmte te bewaren.

Het bestuur

Terug naar overzicht